Visgewichten zonder lood
Home » Nieuws

Voor de film van het Roer project klik hieronder

Malediven vist loodvrij

Wij zijn benaderd voor een proef op de Malediven met ons materiaal. Betrokkenen willen ecologisch verantwoorder vissen en proberen het lood te vervangen door minder belastend materiaal. Een proeflevering  wordt in november gedaan. Als er meer nieuws over is komt dit vanzelfsprekend op de site.

 

 

LOODVRIJ VISSEN IN BELGIE

Voor hengelsportproeven met loodvrije materialen zijn wij benaderd door het Vlaams Instituut voor de Zee. Het VLIZ heeft de hierbij staande gewichten besteld.Met deze gewichten wordt een vergelijkende proef gedaan. Inlichtingen hierover zijn te vinden op de website van het VLIZ: http://www.recreatievezeevisserij.be/ onder: https://www.recreatievezeevisserij.be/nieuws/aid/30.

 

17 september 2018 levering gewichten  aan Rijkswaterstaat Zeeland.

Rijkswaterstaat Zeeland schaft gewichten aan om zonder zware metalen te vissen tijdens de sportdag. .RWS gaat vissen met Noordzeeers van  130, 160 en 190 gram, Noordzeers met klapanker van 160 gram, pyramides van 150 gram en bollen van 120 gram. RWS complimenten voor dit initiatief en goede vangst. 

22 juni 2018 Werpclinic BD Store Vlissingen.

Op 22 juni is een presentatie van de nieuwe DAM hengels op het strand onder de boulevard in Vlissingen georganiseerd door Marco Oreel van de BD Store in Vlissingen. Hier is met de nieuwe hengels van de BD Store gegooid met lood en met de Noordzeers van loodvrijvissen. Een zeer leuke clinic, Marco en mannen van de BD Store en DAM complimenten voor de organisatie, sportvissers bedankt voor de deelname.. 

Ms Anguilla vist loodvrij

John Kesteloo vist met de Ms Anguilla al een tijd loodvrij op het Veerse Meer. Op verzoek van John zijn de zogenaamde Veerse Meertjes ontwikkeld, gewichtjes van 27, 47 en 67 gram. Volgens John zijn deze uitermate geschikt voor de lichte visserij op het Veerse Meer. Eind augustus zijn deze nieuwe gewichten aan John geleverd. John bedankt voor het verzoek. 

Een artikel uit de Zeehengelsport over de Veerse Meer visserij van John staat hieronder. Wil je ook eens mee met John vissen op het Veerse Meer mail dan anguilla@zeelandnet.nl en je hoort er van. De foto's hieronder zijn gemaakt door John

 

 

Kampioenschap Schouwen Duiveland

Op 27 november 2017 is op het Kampioenschap van Schouwen Duiveland de nieuwe beach bomb geïntroduceerd.

Longtails van 130, 160 en 190 gram. short tail kan natuurlijk ook.

 

Oosterscheldeweek 2 - 9 september

In de week van de Oosterschelde worden activiteiten rondom vislood georganiseerd. Gewerkt wordt  aan een loodvrije viswedstrijd, opduiken van vislood, en een aandachtspakket vislood op de rondvaartschepen.

Sharkatag 2017

Sportvisserij Nederland en Modified Materials hebben 350 haaienvissers een loodvrij gewicht van 350 gram aangeboden. Hiermee zijn circa 150 haaien gevangen. Helaas kon er vanwege golven op 14 juli niet worden gevist anders waren meer haaien gevangen.

De schippers van de charters hebben van Modified Materials een loodvrije set gekregen van 140, 185, 230, 350 en 400 gra met de vraag aan de schippers ook een bijdrage te leveren aan een sportvisserij zonder lood.

 

9 maart 2017 Start loodvrij vissen in de Roer

foto's penningmeester Sportvisserij Limburg, Gerard Heijthuisen

13 december 2016

Eerste levering loodvrij materiaal voor de Roer.

 

 

17 november Waterinnovatieprijs 2016 prijsuitreiking, BEDANKT VOOR UW STEUN AAN HET PROJECT. De jury vindt dit een mooi initiatief project dat op een simpele wijze een bijdrage levert aan loodvrij viswater. Niet alleen een probleem in Nederland, maar ook over de grens. De initiatiefnemers gaan letterlijk tegen de stroom in en lossen het probleem aan de voorkant op. Tot nu toe wordt alleen lood gebruikt als vismateriaal. Dat is goedkoper dan de duurzame alternatieven. Met dit project wordt deze hobbel weggenomen. De duurzaamheidswinst is groot, omdat het project een grote bron van vervuiling aanpakt

 

7 oktober 2016 vragen over loodgebruik uitgezet naar hengelsportverenigingen. Deze vragen zijn via de mail verstuurd, als uw hengelsportvereniging deze vragen niet heeft ontvangen laat het dan weten via het contactformulier svp.

 

september 2016 inzendingen voor de waterinnovatieprijs Loodvrij vissen in de Roer (in de categorie waterbewustzijn) en doe het zelf visgewichten maken (in de categorie schoon water ingediend

 

vanaf januari 2017 gaan de hengelsportverenigingen in de Roer over op loodvrij vissen. samenwerking tussen waterschap Roer en Overmaas, VBC Roerdal, hengelsportzaken en Modified Materials BV

 

15 juli 2016 gesprek met waterschap Roer en Overmaas over loodvrijvissen project, 

 

10 juni 2016 Gesprek met Waterschap Schieland en de Krimperwaard over demonstratieproject loodvrij vissen

 

6  juni 2016 Gesprek met HSV Groot Rotterdam over demonstratieproject loodvrij vissen

 

mei artikel loodvrij vissen in HAAKI, clubblad Hengelsportvereniging Groot Rotterdam

 

4, 5 en 6 maart loodvrijvissen op de Visma in AHOY